Binnenkijken bij een duurzaam huis

maart 7, 2020 9:26 pm | Blog

Huiseigenaar vertelt over isoleren en warmtepomp

Sleeuwijk –  Huiseigenaar Ianus Keller opent de deuren van zijn jaren ’70-woning voor een thematour over isoleren. Iedereen die interesse heeft in duurzaam wonen, is van harte welkom. Tijdens een rondleiding in zijn woning laat de huiseigenaar zien hoe hij deze aardgasvrij maakte door grondig te isoleren, zonnepanelen en een lucht/water-warmtepomp. De thematour wordt georganiseerd in samenwerking met provincie Noord-Brabant door de Nationale Duurzame Huizen Route. Via de website van dit platform kunnen geïnteresseerden zich aanmelden.

 

De afgelopen jaren heeft Ianus Keller zijn tuinderswoning uit 1970 flink aangepakt. Een uitdaging, want het huis is tegen een dijk gebouwd. Toch is het hem gelukt om het huis helemaal te isoleren: de benedenverdieping van binnenuit en de bovenste verdiepingen van buitenaf. Sinds een paar maanden heeft de huiseigenaar ook een lucht/water-warmtepomp geïnstalleerd, waardoor de woning nu aardgasvrij is. Alleen de gasmeter moet er nog uit. Dat laat nog even op zich wachten: “Bij hoog water mogen wij niet graven.”

 

Meer thematours in Noord-Brabant

De huiseigenaar organiseert de thematour om bezoekers te inspireren zelf ook aan de slag te gaan met hun woning. De thematour start op 14 maart om 14.00 uur. Ook in andere plaatsen in Noord-Brabant vinden dit voorjaar thematours plaats, onder meer in Rosmalen, Eindhoven, Eersel en Heeze. Een actueel overzicht is te vinden op duurzamehuizenroute.nl/thematours. Hier kunnen geïnteresseerden zich ook aanmelden voor de thematours. Per thematour zijn er twaalf plekken beschikbaar

 

De thematours worden georganiseerd in samenwerking met de Provincie Noord-Brabant en zijn een initiatief van de Nationale Duurzame Huizen Route. Via het platform van de Nationale Duurzame Huizen Route delen meer dan 1.500 huiseigenaren hun ervaringen: online en tijdens verschillende evenementen.