Vanaf de bank binnenkijken bij een duurzaam huis

april 26, 2020 1:19 pm | Blog

Huiseigenaren geven uitleg over isoleren, het gebruik van de warmtepomp en zonne-energie

SLEEUWIJK / ROSMALEN – Inwoners van Noord-Brabant krijgen de komende maand de unieke kans om via videoverbinding een kijkje te nemen in duurzame Brabantse woningen. Marjan Smeulders uit Rosmalen en Ianus Keller uit Sleeuwijk geven elk een online thematour, waarin zij uitleg geven over de duurzame maatregelen in hun woning. Ook is er ruim gelegenheid om vragen te stellen. Mensen die graag meekijken, kunnen zich aanmelden via de website van de Nationale Duurzame Huizen Route.

Op donderdagavond 7 mei kunnen mensen binnenkijken bij de aardgasvrije woonboerderij in Rosmalen. De familie begon in 2015 met het isoleren van het dak, en heeft sindsdien de woning volledig gerenoveerd. “Wij hebben de installateurs regelmatig moeten overtuigen van de mogelijkheden. Die kennis delen we nu graag met anderen.” Op 9 mei om 14:00 uur zijn geïnteresseerden welkom bij Ianus Keller uit Sleeuwijk. Tijdens de online thematour vertelt hij over het isoleren van zijn jaren ’60-woning.

 

De online thematours

In heel Nederland vinden dit voorjaar online thematours plaats. Deze zijn een alternatief voor de reguliere thematours waarbij mensen op bezoek gaan bij een duurzame woning. Via videoverbinding geven huiseigenaren een presentatie over de duurzame maatregelen. Bezoekers krijgen de kans om in gesprek te gaan met de huiseigenaar, om tot een plan te komen voor hun eigen woning. Per online thematour zijn acht plekken beschikbaar. Inschrijven kan via www.duurzamehuizenroute.nl/thematours. Na inschrijving ontvangen deelnemers een e-mail met uitleg over de deelname.

 

De Nationale Duurzame Huizen Route

De thematours worden georganiseerd in samenwerking met de provincie Noord-Brabant en zijn een initiatief van de Nationale Duurzame Huizen Route. Via het platform van de Nationale Duurzame Huizen Route delen meer dan 1.500 huiseigenaren hun ervaringen: online en tijdens verschillende evenementen. Wie zelf in een duurzaam huis woont, kan ook zijn ervaringen delen via de Duurzame Huizen Route. Zo kunnen andere huiseigenaren kennis en inspiratie opdoen om zelf ook aan de slag te gaan met hun woning.