Nieuwe duurzame woonvormen

Learn More

Over de duurzame woonvormen

Als projectontwikkelaar volgen we de ontwikkelingen op het gebied van duurzaam wonen op de voet. Op onze pagina leest u de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming in de woon-en bouwsector. Daarnaast vindt u hier interessante artikelen over actuele woonthema’s.

Thema’s

Ontstedelijking

Plattenland schiet de stad te hulp

De urgentie voor een regionale, gebiedsgerichte aanpak is groot, zegt de Eindhovense burgemeester: ‘De stad kan het niet alleen. Ik zie de stadstaat voor me als één lichaam de stad is het economisch hart en daaromheen heb je de longen, de nieren en de lever. Het vraagt om een actieve coalitie tussen stad en platteland. Dat kan op verschillende manieren.’

©Het Financieele dagblad

Klimaatbescherming

Zweedse primeur

Zweedse primeur: dit huis is volledig Zelfvoorzienend Compleet onafhankelijk van het stroom-, water- en warmtenet leven. Het kan binnenkort in Zweden, waar een woningcorporatie 44 zelfvoorzienende appartementen oplevert. Volgens de Scandinaviërs is het een wereldprimeur.

© Het Financieele dagblad

Omgevingsloket

Omgevingsloket

De Omgevingswet gaat op 1 januari 2022 in werking en staat voor een goede balans tussen het benutten en beschermen van de fysieke leefomgeving. Bij een nieuwbouwinitiatief gaan wij als ontwikkelaar in gesprek met de bewoners en ondernemers van het desbetreffende plangebied. Zo worden bewoners en ondernemers op passende wijze op de hoogte gebracht van de geplande ontwikkeling. Het mooie van deze samenhangende aanpak met de leefomgeving is, dat mogelijke aandachtpunten voortijdig worden gesignaleerd. Het Omgevingsloket is een website. Hier zien initiatiefnemers – zoals aannemers, ondernemers, overheden en omwonenden – snel wat er mag in de leefomgeving. En kunnen ze bijvoorbeeld meteen een vergunning aanvragen. Het Omgevingswet zal de bestaande websites vervangen:

Het Omgevingsloket Online (OLO);
Activiteitenbesluit Internet Module (AIM);
Ruimtelijkeplannen.nl.

Ruimtelijkeplannen.nl.

Gemeenschappelijke voorzieningen

Bard van de Weijer ging van diesel naar deelauto een goede zet

Deelauto

Goedkoop, makkelijk en goed voor het milieu: autodelen is de toekomst, als je de mobiliteitsexperts mag geloven. Bard van de Weijer nam de proef op de som en zette zijn auto op Marktplaats. Is dat een aanrader?

©Volkskrant

Collectieve woonvormen

Wooncollectieven in alle soorten en maten

Wooncollectieven zijn er in alle soorten en maten, voor jong en oud, maar nog vaker gemengd. In stad, wijk of  landelijk gebied. De gemene deler is dat bewoners van een collectief voorzieningen met elkaar delen. Dat varieert van een gemeenschappelijke tuin tot een gezamenlijk huishouden. Een wooncollectief kan een kleine hechte gemeenschap zijn, maar ook een grote losse groep en alles ertussenin. Wij vertegenwoordigen wooncollectieven die door de bewoners zelf vorm zijn gegeven en (op)gebouwd. Hieronder een aantal voorbeelden.

©ruimtevoorcollectiefwonen.nl

Beeld: Mix Architectuur en BPD

Collectieve Woonvormen

Wateropvang

Wateropvang

Collectieve Woonvormen

Keuzevrijheid in groene daken neemt toe

Groene daken zijn inmiddels zover doorontwikkeld, dat zij in steeds meer verschillende soorten en maten op de markt worden gebracht. Ieder soort dak kan tegenwoordig natuurinclusief worden gemaakt.

;

Nieuws

Nationale Duurzame Huizen Route 2021

Nationale Duurzame Huizen Route 2021

Het is bijna zover: de Nationale Duurzame Huizen Route vindt plaats op zaterdag 30 oktober en 6 november. Ook in Altena stellen gastvrije huiseigenaren hun duurzame woning open voor bezoekers. Via https://duurzamehuizenroute.nl/gemeente/altena kun je zien welke...

‘Corona zet duurzaamheid in de versnelling’

‘Corona zet duurzaamheid in de versnelling’

In gesprek met projectontwikkelaar Richard van Kranenburg over de vraag van starters en de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van wonen. Zorgdragen voor een duurzame samenleving De spanning op de woningmarkt voor starters is groot. We lezen in het...