Nieuwe duurzame woonvormen
Learn MoreOver de duurzame woonvormen
Als projectontwikkelaar volgen we de ontwikkelingen op het gebied van duurzaam wonen op de voet. Op onze pagina leest u de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming in de woon-en bouwsector. Daarnaast vindt u hier interessante artikelen over actuele woonthema’s.
Ontstedelijking
Plattenland schiet de stad te hulp
De urgentie voor een regionale, gebiedsgerichte aanpak is groot, zegt de Eindhovense burgemeester: ‘De stad kan het niet alleen. Ik zie de stadstaat voor me als één lichaam de stad is het economisch hart en daaromheen heb je de longen, de nieren en de lever. Het vraagt om een actieve coalitie tussen stad en platteland. Dat kan op verschillende manieren.’
©Het Financieele dagblad
Klimaatbescherming
Zweedse primeur
Zweedse primeur: dit huis is volledig Zelfvoorzienend Compleet onafhankelijk van het stroom-, water- en warmtenet leven. Het kan binnenkort in Zweden, waar een woningcorporatie 44 zelfvoorzienende appartementen oplevert. Volgens de Scandinaviërs is het een wereldprimeur.
© Het Financieele dagblad
Omgevingsloket
Omgevingsloket
De Omgevingswet gaat op 1 januari 2022 in werking en staat voor een goede balans tussen het benutten en beschermen van de fysieke leefomgeving. Bij een nieuwbouwinitiatief gaan wij als ontwikkelaar in gesprek met de bewoners en ondernemers van het desbetreffende plangebied. Zo worden bewoners en ondernemers op passende wijze op de hoogte gebracht van de geplande ontwikkeling. Het mooie van deze samenhangende aanpak met de leefomgeving is, dat mogelijke aandachtpunten voortijdig worden gesignaleerd. Het Omgevingsloket is een website. Hier zien initiatiefnemers – zoals aannemers, ondernemers, overheden en omwonenden – snel wat er mag in de leefomgeving. En kunnen ze bijvoorbeeld meteen een vergunning aanvragen. Het Omgevingswet zal de bestaande websites vervangen:
Het Omgevingsloket Online (OLO);
Activiteitenbesluit Internet Module (AIM);
Ruimtelijkeplannen.nl.
Gemeenschappelijke voorzieningen
Collectieve woonvormen
Wooncollectieven in alle soorten en maten
Wooncollectieven zijn er in alle soorten en maten, voor jong en oud, maar nog vaker gemengd. In stad, wijk of landelijk gebied. De gemene deler is dat bewoners van een collectief voorzieningen met elkaar delen. Dat varieert van een gemeenschappelijke tuin tot een gezamenlijk huishouden. Een wooncollectief kan een kleine hechte gemeenschap zijn, maar ook een grote losse groep en alles ertussenin. Wij vertegenwoordigen wooncollectieven die door de bewoners zelf vorm zijn gegeven en (op)gebouwd. Hieronder een aantal voorbeelden.
Beeld: Mix Architectuur en BPD

Wateropvang

Keuzevrijheid in groene daken neemt toe
Groene daken zijn inmiddels zover doorontwikkeld, dat zij in steeds meer verschillende soorten en maten op de markt worden gebracht. Ieder soort dak kan tegenwoordig natuurinclusief worden gemaakt.